Як уникнути дуалізму в питаннях релігії?

Як уникнути дуалізму в питаннях релігії?
Добро і зло. Світло і темрява. Двоїстість завжди була властива як філософії, так і релігії. В релігії це виражається в протиставленні людини або Диявола - Богу. Як уникнути цього явища в своєму житті?
Вам знадобиться:
  • Тверда віра в свої переконання
  • Незламні доводи на користь своєї релігії
  • Інформація про поняття «дуалізм»
  • Інформація про відмінності в канонах різних релігій
# 1

У будь-якої релігії, головне - віра. Ви можете чудово усвідомлювати, що окрім вашого Бога існують ще безліч інших, а також є багато протилежних Богу сутностей. Але тільки Його закони і правила повинні бути для вас на першому місці. Якщо у вашій голові хоч раз майнула думка про те, що ви обійдетеся без Нього або що існують сильніші - ваша віра похитнулася. Бог і Диявол не можуть бути рівними за силою. Сильніше той, хто сильніший у вашій душі.

# 2

Для того, щоб що-небудь підтверджувати або спростовувати, ви повинні мати хоч якесь уявлення про це. Якщо ви не знаєте, про що в принципі йде мова, ви не зможете про це говорити. Значить, потрібна інформація про те, що таке дуалізм. Можливо, ви чули, що це філософське поняття і не можете зробити його прив'язку до релігії. Уточніть це питання. Почитайте книжки з філософії, зайдіть на форуми, присвячені цій темі. Поговоріть із знаючими людьми. Знайдіть якомога більше уточнюючої інформації.

# 3


Різні релігії - різні правила в них. Якщо, наприклад, у православ'ї існує хоч пара причин, за якими дозволений розлучення, то в католицизмі розлучення заборонені категорично. Якщо вінчані - не можна і крапка! Практично у всіх релігіях заборонені аборти, але тільки у деяких заборонено і застосування протизаплідних засобів. Мотив: скільки Бог дітей дав, стільки й буде. У цьому і полягає свобода вибору людини, дана йому Богом. Ви повинні знати, Кого і що ви обираєте?

# 4


Будь-які протилежності існують для того, щоб людина усвідомила, що вони є. Якби не було Добра, як би ми усвідомили поняття «зло»? Якби не було чорного, ми б не побачили білого. Це відноситься практично до всього, в тому числі і до релігій. Як би ми змогли усвідомити Бога, якби не було диявола? За допомогою протиставлення один одному цих двох протилежних сутностей людина і робить вибір. І головне, щоб цей вибір був остаточним, без коливань.

# 5

Не можна протиставляти Богу себе самого. Необхідно пам'ятати про те, що людина - творіння Бога. Хто мудріший, справедливіше і сильніше - Творець або його творіння, Отець або його дитя? Так, ми зроблені за образом і подобою Божою, але ми, як малі діти, нерозумні і часто робимо помилки. А що робить дитина, зробивши помилку, яку він сам не в змозі виправити? Правильно, йде за допомогою до батьків! Частіше звертайтеся до Бога за допомогою. І не забувайте дякувати Йому.

# 6

Хтось вибирає Світло, а хтось - Тьму. Це його право. Але визначитися, кому саме ви будете вірити, ви повинні самі, раз і назавжди. Служити одночасно двом Панам в даному випадку неможливо.




Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 4506